Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.
Limitovaná edice Bollinger 007 Millésimé 2011 vznikla při příležitosti vydání dvacátého pátého filmu agenta 007 Jamese Bonda „No Time to Die“ a zároveň oslavě čtyřicetiletého partnerství šampaňského Bollinger s agentem 007. Číslo 25 je na lahvi seskládáno z dvaceti čtyř titulů předchozích filmů. Ročník inspiroval Bollinger k vytvoření jedinečného šampaňského pouze z hroznů Pinot Noir a pouze z jedné Grand Cru vinice v Aÿ.
Limitovaná edice Bollinger 007 Millésimé 2011 vznikla při příležitosti vydání dvacátého pátého filmu agenta 007 Jamese Bonda „No Time to Die“ a zároveň oslavě čtyřicetiletého partnerství šampaňského Bollinger s agentem 007. Číslo 25 je na lahvi seskládáno z dvaceti čtyř titulů předchozích filmů. Ročník inspiroval Bollinger k vytvoření jedinečného šampaňského pouze z hroznů Pinot Noir a pouze z jedné Grand Cru vinice v Aÿ. Je to vůbec poprvé, kdy Bollinger vytvořil cuvée výhradně z této historické vinice, kde byl šampaňský dům založen v roce 1829. Na kvasničních kalech víno zrálo 7 let. Nízká dosáž 4g/l. Komplexní, intenzivní a vyvážené víno sytě zlaté barvy, která dokazuje jeho vyzrálost. V nabídce i verze lahve 0,75 l v dárkovém balení zde.
Producent | Bollinger |
Název vína | Millésimé |
Druh & Styl | Brut , Blanc de Noirs , Vintage |
Objem | Magnum 1,5 l |
Ročník | 2011 |
Odrůdy | Pinot Noir |
Obsah alkoholu | 12 % |
Bollinge vytváří od roku 1829 prestižní šampaňská vína s charakterem, která se vyznačují svou elegancí a komplexností. Tato vynikající vína jsou výsledkem přísné pozornosti k detailům, protože Bollinger nepřijímá nic jiného než dokonalost. Každý detail při tvorbě vína představuje hledání určité formy dokonalosti. Vinice Bollinger se rozkládá na 178 ha, z nichž většina je klasifikována jako Grand nebo Premier cru. Na vinicích převládá Pinot Noir, náročná odrůda s intenzivním charakterem, která tvoří páteř bollingerského stylu. Kontinuita stylu je zajištěna výjimečnou sbírkou rezervních vín, Jako záruka nejvyšší kvality jsou nejlepší crus vinifikovány v dřevěných sudech. Dům nechává svá vína zrát dvakrát tak dlouho, než jak je v Champagni vyžadováno. Nejde o marnivost, ale to, že skvělé víno potřebuje luxus času, aby rozvinulo svůj plný charakter.
Více informací