Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.
Hrozny Pinot Noir vždy představují okolo 80% směsi. Červený hrozen produkující bílou šťávu je vyhledáván nejen pro svou strukturu, ale také velmi charakteristické jemné tóny ovoce.
Pro výrobu Carte d´Or jsou použity pouze šťávy z prvního lisování hroznů, pomocí mechanických nízkotlakých lisů s vyžíitím gravitace pro zamezení přečerpávání způsobující oxidaci. 5% vín ze směsi zraje v důbových sudech po dobu jednoho roku. Dosáž 7g/l. V každém roce je ve směsi použito minimálně 80% Pinot Noir, který dává vínu plnost a ovocnost, o zbytek se dělí Pinot Meunier a Chardonnay. Komplexní víno s bohatou strukturou a charakteristickou známkou kdoulího želé. Vhodné jako aperitiv, nebo ke studeným bílým masům. Podává se vychlazené na 7 °C.
Producent | Drappier |
Název vína | Carte d’Or |
Druh & Styl | Brut , Non Vintage |
Objem | Standard Bottle 0,75 l |
Odrůdy | Chardonnay , Pinot Noir , Pinot Meunier |
Obsah alkoholu | 12 % |
Historie šampaňského domu Drappier se zařala psát roku 1803, když se François přestěhoval do Urville a začal pracovat na vinici, která dnes rozlohou přesahuje 53 hektarů. Na počátku 30-tých let 20. století v Urville se dědeček Michela (ten nyní vede šampaňský dům Drappier) jako první rozhodl zasadit Pinot Noir v tomto regionu. Jeho rozhodnutí způsobilo veřejné pobavení a byl přezdíván „Otec Pinot“. Od té doby se však tato odrůda pěstuje na 70% vinicích Drappieru a zahrnuje téměř tři čtvrtiny produkce všech hroznů v místní oblasti. Historie tedy dokázala, že výsměchy byly zbytečné. V roce 1952 zahájili André a Micheline Drappier produkci Carte d'Or cuvée s výrazným žlutým štítkem. To má připomínat želé z kdoule, žlutého ovoce, jehož několik aromatických tónů se nachází v každé lahvi.
Více informací