Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.
V minulosti bylo tato cuvée známá názvem „Tradition“, který vybrali rodiče Pierra v 70. letech. Vyrábí se výhradně z hroznů Chardonnay, které pocházejí z vinic jižně od Vertusu. Víno obsahuje 40% reservních vín. Po jemném lisování hrozny spontánně kvasí v dřevěných sudech, na kalech vína zrají minimálně 2 roky a dalších 6 měsíců po degoráži než jsou uvolněna na trh. 100% Chardonnay. Dosáž činí jen 4g/l.
V minulosti bylo tato cuvée známá názvem „Tradition“, který vybrali rodiče Pierra v 70. letech. Vyrábí se výhradně z hroznů Chardonnay, které pocházejí z vinic jižně od Vertusu. Víno obsahuje 40% reservních vín. Po jemném lisování hrozny spontánně kvasí v dřevěných sudech, na kalech vína zrají minimálně 2 roky a dalších 6 měsíců po degoráži než jsou uvolněna na trh. 100% Chardonnay. Dosáž činí jen 4g/l.
Producent | Larmandier-Bernier |
Název vína | Latitude Extra Brut |
Druh & Styl | Extra Brut , Blanc de Blancs , Non Vintage |
Objem | Standard Bottle 0,75 l |
Odrůdy | Chardonnay |
Obsah alkoholu | 12.5 % |
Vinařská tradice obou rodin Larmandier i Bernier sahá až do dob francouzské revoluce. V roce 1971 Philippe Larmandier a jeho žena Elizabeth Bernier, která vlastnila vinice ve Vertus, spojili svá jednotlivá vinařství a vzniklo vinařství nové Champagne Larmandier-Bernier. Od roku 1982, kdy zemřel Philippe, vedla vinařství Elizabeth sama. Roku 1988 se do vinařství ze studií vrací její syn Pierre, aby pokračoval v rodinné tradici. Ten od roku 1992 opět zavedl produkci jednotlivých vín reflektující svůj terroir a od roku 1999 se toto vinařství dalo cestou biodynamiky. Všechny vinice Larmandier-Bernier jsou dnes velmi jednoduše rozpoznatelné, jelikož jsou pokryty bylinným porostem. Pierre je velkým odpůrcem používání jakýchkoliv herbicidů. Zastává názor, že vinná réva je daleko odolnější a plodí kvalitnější hrozny v přirozeném prostředí. Asi 15 hektarů vlastních vinic s výsadbou 85% Chardonnay a 15% Pinot Noir o průměrném věku 33 let leží v oblasti Côte des Blancs: 1er Cru vesnice Vertus, a Grand Cru vesnice Cramant, Chouilly, Öger a Avize. Každé Cru je unifikováno samostatně. Práce s révou a sklizeň probíhá ručně. Primární fermentace je vždy spontánní, a pak probíhá jablečnomléčná fermentace.
Více informací