Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.
V ročníku Assemblage 2009 se jedná o směs Chardonnay a Pinot Noir, z nichž 20% bylo fermentováno v dřevěných sudech. Odrůda Pinot Meunier, která byla použita v předešlém ročníku 2008, byla tentokrát vynechána. Víno zrálo deset let ve sklepích Bruno Paillard (sedm let na kalech). Dosáž ctí styl domu a dosahuje pouze 5 g/l. Millésimé 2009 Assemblage je vyvážené a jemné, přesto extrémně svěží a intenzivní šampaňské víno. K pití skvělé nyní, ale je i velmi vhodné pro případnou další archivaci. Champagne Magazine: 94 b. Wine Enthusiasts: 93 b.
V ročníku Assemblage 2009 se jedná o směs Chardonnay a Pinot Noir, z nichž 20% bylo fermentováno v dřevěných sudech. Odrůda Pinot Meunier, která byla použita v předešlém ročníku 2008, byla tentokrát vynechána. Víno zrálo deset let ve sklepích Bruno Paillard (sedm let na kalech). Dosáž ctí styl domu a dosahuje pouze 5 g/l. Millésimé 2009 Assemblage je vyvážené a jemné, přesto extrémně svěží a intenzivní šampaňské víno. K pití skvělé nyní, ale je i velmi vhodné pro případnou další archivaci. Champagne Magazine: 94 b. Wine Enthusiasts: 93 b.
Od prvního ročníku Assemblage v roce 1981, navrhuje každý rok etiketu lahve jiný umělec podle tématu, které odráží charakter daného ročníku. Pro tento ročník etiketu navrhla švédská umělkyně Anna-Lisa Unkuri, která ilustruje „Invitation au Voyage“.
Producent | Bruno Paillard |
Název vína | Millésimé Assemblage |
Druh & Styl | Extra Brut , Vintage |
Objem | Standard Bottle 0,75 l |
Ročník | 2009 |
Odrůdy | Chardonnay , Pinot Noir , Pinot Meunier |
Obsah alkoholu | 12 % |
V lednu 1981 Bruno Paillard, vyzbrojený ničím jiným než smyslem pro odhodlání, prodal svůj sběratelský Jaguar, aby naplnil svůj sen a založil společnost. To se mohlo zdát jako šílenství v oblasti, která neviděla nový šampaňský dům za téměř století, a která byla charakterizována konzervativním přístupem. Tento mladý průkopník šampaňského však byl odhodlán dosáhnout svého snu, který se mu beze sporu naplnil.
Více informací